středa 9. července 2008

Santa Cruz Trek

Ahoj vsichni,

Zatimco doma je deset vecer, my tu mame tri odpoledne a prave sedime na netu v Yungay.


Dnes je v Peru celonarodni stavka a tak je tu az do peti jako u nas v nedeli po obede. Vsechno zavrene, prazdne ulice a totalne mrtvo. Vracime se z nekolikadenniho treku kolem hory Santa Cruz zpatky do Huarazu. Bylo to uzasne. Nadherne vyhledy na peti a sesti tisicovky, pres den slunecno a bez mracku (tedy az na posledni dva dny) a v noci pod nulou. Vysku jsem pravda ze zacatku nesnasel moc dobre, takze moje nejoblibenejsi pozivatina byly ruzove tabletky a protoze jsem mel hlad, tak jsem prihodil jeste Smectu a Endiaron :-) Ted uz ale v 3900 m.n.m. spim jako miminko. Nejvys jsme zatim byli neco kolem 4800 m.n.m. (jednou i autem) a spali ve 4200.

Na treku jsme potkali jeste tri dalsi skupinky Cechu. Poznaji se velice snadno podle velkeho batohu na zadech vetsinou znacky TrekSport nebo Gemma. Vsichni ostatni jsou rozumejsi a batohy si nechaji tahnout na oslikach. Jeden mistni pruvodce nas dokonce pochvalil, ze jsme dobri oslici. Proste tu z nas maji srandu :-)

Dnes bychom meli prespat v Huarazu a zitra vyrazime pres Limu do Cusca, kde si dame bud trek na Machu Picchu nebo to urychlime a zkusime stihnout i kousek Bolivie.

Na zaver jedna zprava pro kolegy z prace: zrovna cucim do monitoru HP. Teda blika asi na 60Hz, ale stejne potesi :-)

Žádné komentáře: