neděle 20. července 2008

Jezero Titicaca a Uros

Ahojda, tentokrat z Puna od jezera Titicaca.

Zakladni informace o jezere a rakosovych ostrovech muzete najit treba na wikipedii. Do Puna jsme dorazili vcera o pul ctvrte odpoledne. Na autobusovem nadrazi jsme ukecali cenu ubytovani ze 30 solu na 20 za oba a rovnou jsme si v hostelu zaplatili cestovku, ktera nas dnes dopoledne vzala na umele rakosove ostrovy Uros. Ostrovy jsou to pekne, ale celkove nas dost zklamalo, jak masove jsou v dnesni dobe navstevovany turisty. Lide zijici na ostrovech si nyni vydelavaji v podstate jen turismem. Za nekolik solu vas pusti na ostrov, nechaji vas tam pobihat, pak vas za dalsich pet solu, o kterych predem nebyla rec, svezou na jiny ostrov, kde probiha predstirana (alespon nam to tak prislo) svatba. Proste divadelko pro turisty.

Puvodne jsme meli slibenou navstevu tri ostrovu a o peti solech navic nebyla ani rec, takze jeste zkusime ukecat slevu na ubytovani, protoze to jsme narozdil od cestovky jeste neplatili.

Za pul hodiny valime s tou samou cestovkou na Sillustani, coz jsou hrobky ve tvaru vezi, tak doufam, ze po nas ty sutry nebudou chtit taky nejaky sol navic :-)

Žádné komentáře: